تاثیر روانشناسی رنگ در برندینگ و تبلیغات
آیا می دونستید روانشناسی رنگها (Psychology of Color) بقدری اهمیت داره که تونسته در علوم مختلفی مثل پزشکی، بازاریابی و برندینگ راه پیدا کنه و به راحتی روی ذهن، بدن و رفتار انسان تاثیر بگذاره؟ شما میتونید با استفاده صحیح از رنگها، مخاطبان هدف خود را متقاعد و تبدیل به مشتری دائم خود کنید.
چرا استفاده از روانشناسی رنگ مهم است؟
قدرت رنگ ها به قدری زیاده که تنها در یک نگاه میتونه احساسات مخاطب رو درگیر کنه و اون ها رو ترغیب به فالو، خرید یا یادگیری کنه. پس استفاده از رنگ مناسب با بیزینس شما (مخصوصا در برندینگ و تبلیغات) از اهمیت ویژهای برخورداره. در زیر چند مثال از تاثیر رنگ ها روی کسب و کار رو توضیح دادیم:
1. ترغیب و جذب مشتری
احساسات و ذهن افراد با نگاه کردن به رنگی خاص (اگر رنگ مدنظر متناسب با اهداف برند انتخاب شده باشد) به راحتی درگیر میشه و اونها رو مجبور به انجام اقدام مدنظر کارفرما میکند.
2. برندسازی و کمک به شکلگیری هویت برند
یک کسب و کار با استفاده از رنگی که در لوگو خود بکار برده میتونه شناخته بشه، (به طور مثال برندهای خوراکی از رنگ قرمز استفاده میکنن تا بتونن اشتهای مخاطب رو افزایش بدن) حالا اگر این برند در موشن گرافیک خود بجای رنگ قرمز از رنگ سبز استفاده کنه، آیا باز هم میتونه اشتهای شما رو ترکیب کنه؟ قطعا خیر!
3. انتقال پیام مناسب به مخاطب
یک برند علاوه بر اینکه میتونه با انتخاب رنگ مناسب، کسب و کار خودش رو به مخاطب معرفی کنه، بلکه میتونه پیام خودش رو به افراد برسونه. برای مثال برند پرسیل که در حوزه شست و شو و پاکیزگی لباس فعالیت میکنه، از رنگ سفید که نماد سادگی، تمیزی و کمال و شفافیت هست استفاده میکنه.
4. متمایز شدن میان رقبا
این روزها تمامی کسب و کارها بدنبال ایجاد وجه تمایز خود در مقابل رقبا هستند، فرقی نداره این تمایز در تبلیغات تلویزیونی باشه یا سوشال مدیا. شما میتونید با انتخاب رنگ متناسب در حوزه فعالیت خود، براحتی بین رقبا تشخیص داده بشید و انتخاب اول مشتریان هدف باشید.
دسته بندی رنگ ها در کسب و کار، موشن گرافیک، بازاریابی و تبلیغات برند
اولین مسئلهای که باید در روانشناسی رنگ ها در نظر بگیرید، انتخاب صحیح مخاطب هدف متناسب با برند شماست. شما باید مخاطب خود را براساس نوع فعالیت، سن و نوع نیاز دسته بندی کنید (به این کار پرسونای مخاطب گفته میشه) سپس طبق دسته بندی و در نظر گرفتن چرخه رنگ، پالت رنگ برند خودتون رو از 1 الی 3 رنگ اصلی انتخاب کنید. بهتره که بیش از 3 رنگ انتخاب نشه چون سبب سردرگمی و عدم انتقال صحیح پیام به مخاطب میشه (مگر در برندهای مورد استفاده برای کودکان).
روانشناسی رنگ ها
هر رنگ میتونه گویای یک یا چندین خصوصیت باشه، همچنین استفاده از هر رنگ در کنار رنگ دیگر نیز میتونه معنا و مفهوم جدیدی ایجاد کنه. پس توصیه میشه برای انتخاب پالت رنگی خود حتما از افراد متخصص کمک بگیرید.
روانشناسی رنگ قرمز
به طور کلی از رنگ قرمز برای جلب توجه و تحریک ذهن استفاده میشه و پیام هایی مثل شور، هیجان و عشق رو القا میکنه. اما استفاده بیش از حد از اون تاثیرات منفی مثل خشم روی مخاطب میذاره و نمایانگر خطر است.
روانشناسی رنگ نارنجی
از رنگ نارنجی به منظور بالا بردن سطح انرژی، احساس صمیمیت و سرزنده بودن استفاده میشه. نارنجی میتونه به برند شما حس ارزشمندی و نوآوری بده.
روانشناسی رنگ زرد
درسته که زرد جزو رنگ های شاد و گرم هست و افزایش عزت نفس رو بدنبال دار، اما استفاده نادرست از اون منجر به تحریک اعصاب و ایجاد احساس ناامنی، ترس، عصبانیت و ناامیدی میشه.
روانشناسی رنگ سبز
این رنگ، آرام بخشترین رنگهاست، سبب کاهش استرس و اضطراب میشه. نماد توازن و هماهنگیِ و یادآور طبیعت، رشد و گاها حسادت هست.
روانشناسی رنگ آبی
آبی، رنگی آرامش بخش و تسکین دهنده درد، همراه با القای حس اعتماد و وفاداری است. البته استفاده بیش از اندازه از اون، ایجاد حس سردی در مخاطب را همراه دارد.
روانشناسی رنگ بنفش
رنگی که نه سرد است و نه گرم! بنفش میتونه سردی موجود در رنگ آبی و تحریکپذیری رنگ قرمز رو خنثی و کنترل کنه. این رنگ جزو رنگ های لوکس و سلطنتی محسوب میشه و نماد معنویت را همراه دارد.
روانشناسی رنگ ارغوانی
این رنگ بسیار پیچده است اما در عین حال نماد زیرکی و منطق است و سرشار از شفقت، مهربان و عزت نفس هست. همچنین بیانگر تعادل نوآوری و خلاقیت است. اما اگر این رنگ از تعادل خارج بشه میتونه بیانگر بی ملاحظگی و گستاخی همراه با تحریک پذیری باشه.
روانشناسی رنگ مشکی
رنگ سیاه سرشار از ثبات و قدرت است اما استفاده بیش از حد از اون میتونه احساسات منفی و در شرایطی خاص غم و اندوه رو به مخاطب القا کنه.
روانشناسی رنگ سفید
رنگ سفید برای القای حس پاکیزگی، شفافیت و صلح و تازگی واقعا عالیِ اما استفاده بیش از حد از اون میتونه حس پوچی رو ایجاد کنه. رنگ سفید در شرایطی خاص میتونه احساس تمام عیار شیک بودن رو هم القا کنه.
متخصص طراحی پالت رنگ و روانشناسی رنگ بشید
شما میتونید با استفاده از آموزش های مجموعه نیکسولند به راحتی در رنگ شناسی و روانشناسی رنگ تبحر لازم رو پیدا کنید و از اون برای کسب درآمد از طراحی پالت رنگ مشتریان و یا طراحی برندبوک خود استفاده کنید و از درخواست کمک به طراحان بی نیاز بشید. برای دستیابی به این مهم میتوانید از بلاگ آموزشی سایت و یا اینستاگرام نیکسولند استفاده کنید.
سخن آخر
ممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید و برای رشد فردی و برند خودتون تلاش میکنید، اگر سوال یا نظری داشتید میتونید نظر خودتون رو برای ما بنویسید.